Gitar Eğitimi

Bizimle temasa geçin
Kategori
Gitar Dersleri
Yorumlar 1

Etiketler , , ,

Gitar Eğitimi

Gitar, genellikle ahşap gövdeli, perdeli, altı teli olan, telleri parmakla çekilerek veya pena ile vurularak çalınan telli bir çalgıdır. Gitar, parmakla ya da penayla çalınan sekiz şekline benzeyen yanları iki tarafı oyuk üzerinde ses perdeleri olan uzun saplı ve telli bir çalgıdır. Gitarlar genelde altı tellidir ve değişik ağaç türlerinden yapılırlar.

Gitar, 20. yüzyıllardan beri kendini dünyanın en popüler müzik çalgısı olarak kabul ettirip müzik dünyasında vazgeçilmez olduğunu kanıtlamıştır. Çok yönlülüğü, sınırsız bir çeşitlilikte kullanılabilmesini sağlarken solo ve eşlik enstrümanı olması özelliğiyle de tüm müzik türleri içinde yer almıştır.

Telli çalgılar gurubuna ait olan gitar, Barok dönem müziklerinden Klasik orkestra parçalarına, Rock müzikten Caz, Flâmenko, Country, Blues ve etnik  müziğe kadar pek çok değişik türde ve kompozisyonlarda  kullanılmaktadırlar.

Klasik, Akustik, Elektro ve Bas gibi her türde gitarın kullanımının öğretilmesi ve geniş bir yelpazedeki müzikal dağarcığın geliştirilmesi için düzenli bir eğitim gerekmektedir.

Gitara başlama yaşı

Yetişkin kişiler için yaş sınırlaması olmadığı gibi, çocuklarda çocuk fizyolojisine bağlı olarak durum biraz farklıdır. Elleri ve parmakları güçlendiği yaştan itibaren çocuklar da gitar eğitimi almaya başlayabilirler. Gitar eğitimine başlayabilmesi için çocuğun el ve parmakları eğitim alacakları gitar sapını sarmalayıp tutabilecek durumda olması gerekmektedir. Önemli iki husus vardır şöyle ki;

1- Güçlü parmaklar (çünkü parmaklarıyla gitar tellerini gitar sapına doğru bastırması gerekmekte, bu hareket ilk dönemlerde ağrı da yapabilir, kısa süre sonra da parmaklar alışır ve ağrı hissedilmez)

2- Elin büyüklüğü (elin genişliği ve parmakların uzunluğu) – çeşitli pozisyonlar da yapabilmesi için gerekli şartlardan bir tanesi de çocukların gitar eğitimi için daha küçük boyutlarda (1/2  ve  3/4 boyutlar) gitarlar mevcuttur. 1/2 boyuttaki gitarlar çok küçük olup çoğu durumlarda 6 yaşındaki çocuklara bile küçük gelmektedir. Genellikle 10 – 12 yaş çocuklar için 3 /4 boyuttaki gitarlar daha uygundur. Sonra normal boyuttaki gitarlarla devam etmekteler.

3- Gitar eğitimine başlayan çocuklarınız için sentetik (naylon) telli gitar seçmeniz gerekmektedir. Bu teller çocukların parmaklarına zarar vermez ve ağrı yapmazlar. Genelde çocukların çoğu 6 -7 yaşından itibaren gitar dersleri alabilecek durumda olurlar. Çocuklarınızı gitar dersleri almaya hazırlamak için müzik dinleme alışkanlığı kazandırmalarını sağlayın, şarkı söylemeyi, ritim duygusunu geliştirecek çalışmalara, aktivitelere katılmalarını tavsiye ediyoruz. Ders içerisinde enstrüman çalan tüm öğrencilere gerekli olan nota eğitimini de vermekteyiz.

Gitar dersleri

Gitar derslerimiz, haftada 1 gün 1 saat olarak öğrencilerin eğitmenleri ile ortak belirledikleri zamanlarda bireysel olarak işlenmektedir. Öğrencilerin taleplerine göre bay ve bayan gitar eğitmenleri ile çalışabilme imkanları vardır. Gitar derslerinde zorunlu teknik çalışmaların yanı sıra öğrencilerin isteklerine de yer verilmektedir.

Özel gitar dersleri esnasında öğrencilerin ritim ve ya solo gibi daha yatkın olduğu alanlar tespit edilerek ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilirler. Anlayamadığınız bölümlerde ise sürekli tekrar ve egzersizler ile kabul edilebilir seviyelere ulaşabilirsiniz. Evde yapılan düzenli egzersizler ve eğitmenlerimiz pratik çözümleri ve eğitimleri ile kısa sürede gitar çalabileceksiniz. Öğrenciler tercihlerine göre, Klasik Gitar dersi, Elektro Gitar dersi, Bas Gitar Dersi ve ya Akustik Gitar dersi alabilirler.

One response on “Gitar Eğitimi

  1. gitar öğrencisi dedi ki:

    Gitar dersleri öğrenmek icin iyice. Araştırma dan kararı vermemek. Gerekiyor öğrenmekle de bitmedigi gibi sanatçı. Gibi ele almak için. Gitar derslerini süreklilik ve doğrusu iyi eğitmenler ile çalışmak gerekir tipki.taksim.sanat gibi

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir